Брейн-ринг «Знавці пожежної справи» - Організаторська діяльність - Наконечна Алла Анатоліївна - Каталог файлів - Гусятинська ЗОШ

Головна » Файли » Наконечна Алла Анатоліївна » Організаторська діяльність

Брейн-ринг «Знавці пожежної справи»
22.11.2016, 13:06

Брейн-ринг

«Знавці пожежної справи» 
Мета: Формування і закріплення основ безпеки життя, правил і норм поведінки учнів у разі виникнення пожежі. 
План: 
 

  1. Організаційний момент. Привітання, повідомлення цілей і завдань гри, правил гри. (5 хв.) 
  2. Брейн-ринг «Знавці пожежної справи». (30 хв.) 
  3. Підведення підсумків та нагородження команд. (5 хв.) 

Хід конкурсу 
Правила гри: 

Беруть участь команди по 5 осіб з кожного класу. До початку гри команди подають списки учасників гри із зазначенням капітанів команд. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. 
1 конкурс: Візитна картка (макс. 3 бали) 

Команди повинні представити себе. 
Необхідно мати: 
1. назва команди; 

2. емблему; 

3. девіз. 

 

  1. конкурс: Брейн-ринг (макс. 5 балів) 
    Командам задається питання. Після обговорення учасники повідомляють відповідь. Гра йде на швидкість. Максимальний час для обдумування - 1 хвилина. Якщо команда, відповідальна першої, дає невірну відповідь, право відповіді надається іншій команді. 
    Запитання: 
     

1.У давнину один правитель вважав себе великим поетом і співаком. Ця людина спалив Рим. Він зважився на такий вчинок через те, що при вигляді грандіозної пожежі, «набуває натхнення» на завершення нової поеми. Питання: Хто ж цей правитель, що зважився на такий жорстокий вчинок? 


а) Цезар 
б) Македонська 
в) Нерон 

(Правильна відповідь - в) 

2. У період навали Наполеона Москва вигоріла повністю. Пожежа тривала 6 днів, він не мав собі рівних не тільки в Росії, але навіть у світовій історії і перевершив знаменитий пожежа Риму. Питання: В якому році відбулися ці події? 


а) 1815р. 
б) 1812г. 
в) 1833г. 

(Правильна відповідь - б) 

3. Пожежна машина доставляє до місця пожежі 2 тонни води, яких вистачає на 5 хвилин роботи. Пожежні, прибувши на місце пожежі і витративши доставлену воду, відразу приєднують напірно-усмоктувальні рукави до спеціального пристрою. Питання: Як називається пожежне стаціонарний пристрій для забору води на гасіння пожежі з зовнішньої водопровідної мережі? 


а) колодязь 
б) гідрант 
в) кран 

(Правильна відповідь - а) 

4. При використанні цього вогнегасника щоб уникнути обмороження розтруб не можна тримати голою рукою, а слід захищати ганчіркою або порожнистої одягу. Питання: При використанні якого вогнегасника забороняється торкатися до нього оголеними частинами тіла? 


а) пінний 
б) вуглекислотний 
в) порошковий 

(Правильна відповідь - б) 

5. Всім відомо, що при пожежах на верхніх поверхах використовується пожежна драбина. Питання: до якого поверху дістає пожежна драбина? 


а) до 6 поверху 
б) до 8 поверху 
в) до 9 поверху 

(Правильна відповідь - в) 
3 конкурс. Конкурс вболівальників може принести командам додатковий бал. Вболівальники заготовили кричалки на тему пожежної безпеки. 
4 конкурс. Конкурс капітанів. (Макс. 4 бали) 

 

Питання для капітанів. 

Капітани команд По-черзі витягую листочки з питаннями. 
1. Якщо кімната почала наповнюватися густим їдким димом, що ти будеш робити? 

а) відкрию вікно, чи не закривши двері 
б) буду просуватися до виходу 
в) закрию ніс і рот мокрим носовою хусткою або рушником і буду просуватися до виходу, притискаючись до підлоги 

(Правильна відповідь - в) 

2. Якщо на тобі загорівся одяг, то ти ... 

а) побіжу, намагаючись зірвати одяг 
б) зупинюся, упаду, покатаюся, збиваючи полум'я 
в) загорніть у ковдру 

(Правильні відповіді - б, в) 

3.  Тебе відрізало вогнем у квартирі на 5 поверсі (телефону немає). Що ти будеш робити в такій ситуації? 


а) мокрими рушниками, простирадлами заткну щілини в дверному отворі, скоротивши приплив диму, через вікно буду кликати на допомогу 
б) зроблю мотузку з скручених простирадлом і буду спускатися вниз 
в) буду кликати на допомогу 

(Правильна відповідь - а) 

4. Якщо під час цікавої телепередачі ти побачив, що з телевізора пішов дим, як ти повинен вчинити? 


а) продовжу дивитися телевізор 
б) покличу на допомогу дорослих 
в) відключу телевізор, подзвоню в пожежну охорону, приступлю до гасіння 

(Правильна відповідь - б, в) 

5. Якими будуть твої дії, якщо при приготуванні їжі загориться жир на сковороді? 


а) накрию сковороду мокрим рушником 
б) буду гасити водою 
в) спробую винести сковороду на вулицю 

(Правильна відповідь - а) 

6. У якому випадку засипають вогонь піском? 


а) якщо пожежа сталася на відкритій місцевості 
б) у будь-якому, якщо є пісок 
в) в побутових спалахи 

(Правильна відповідь - б) 

7. Для чого до бочки бензовозу ззаду прикріплена тягнеться по землі залізний ланцюг? 


а) щоб звернути увагу на те, що вантаж горюча 
б) для заземлення 
в) щоб привертати увагу йде за ним транспорту 

(Правильна відповідь - б) 
5 конкурс. Конкурс малюнків з пожежної безпеки серед уболівальників і приносить командам додаткові бали. Конкурс проводиться протягом всієї гри і оголошується після «Візитною картки». (Макс. 3 бали) 

 



 

 

Брейн-ринг

«Знавці пожежної справи» 
Мета: Формування і закріплення основ безпеки життя, правил і норм поведінки учнів у разі виникнення пожежі. 
План: 
 

  1. Організаційний момент. Привітання, повідомлення цілей і завдань гри, правил гри. (5 хв.) 
  2. Брейн-ринг «Знавці пожежної справи». (30 хв.) 
  3. Підведення підсумків та нагородження команд. (5 хв.) 

Хід конкурсу 
Правила гри: 

Беруть участь команди по 5 осіб з кожного класу. До початку гри команди подають списки учасників гри із зазначенням капітанів команд. За кожну правильну відповідь нараховується 1 бал. 
1 конкурс: Візитна картка (макс. 3 бали) 

Команди повинні представити себе. 
Необхідно мати: 
1. назва команди; 

2. емблему; 

3. девіз. 

 

  1. конкурс: Брейн-ринг (макс. 5 балів) 
    Командам задається питання. Після обговорення учасники повідомляють відповідь. Гра йде на швидкість. Максимальний час для обдумування - 1 хвилина. Якщо команда, відповідальна першої, дає невірну відповідь, право відповіді надається іншій команді. 
    Запитання: 
     

1.У давнину один правитель вважав себе великим поетом і співаком. Ця людина спалив Рим. Він зважився на такий вчинок через те, що при вигляді грандіозної пожежі, «набуває натхнення» на завершення нової поеми. Питання: Хто ж цей правитель, що зважився на такий жорстокий вчинок? 


а) Цезар 
б) Македонська 
в) Нерон 

(Правильна відповідь - в) 

2. У період навали Наполеона Москва вигоріла повністю. Пожежа тривала 6 днів, він не мав собі рівних не тільки в Росії, але навіть у світовій історії і перевершив знаменитий пожежа Риму. Питання: В якому році відбулися ці події? 


а) 1815р. 
б) 1812г. 
в) 1833г. 

(Правильна відповідь - б) 

3. Пожежна машина доставляє до місця пожежі 2 тонни води, яких вистачає на 5 хвилин роботи. Пожежні, прибувши на місце пожежі і витративши доставлену воду, відразу приєднують напірно-усмоктувальні рукави до спеціального пристрою. Питання: Як називається пожежне стаціонарний пристрій для забору води на гасіння пожежі з зовнішньої водопровідної мережі? 


а) колодязь 
б) гідрант 
в) кран 

(Правильна відповідь - а) 

4. При використанні цього вогнегасника щоб уникнути обмороження розтруб не можна тримати голою рукою, а слід захищати ганчіркою або порожнистої одягу. Питання: При використанні якого вогнегасника забороняється торкатися до нього оголеними частинами тіла? 


а) пінний 
б) вуглекислотний 
в) порошковий 

(Правильна відповідь - б) 

5. Всім відомо, що при пожежах на верхніх поверхах використовується пожежна драбина. Питання: до якого поверху дістає пожежна драбина? 


а) до 6 поверху 
б) до 8 поверху 
в) до 9 поверху 

(Правильна відповідь - в) 
3 конкурс. Конкурс вболівальників може принести командам додатковий бал. Вболівальники заготовили кричалки на тему пожежної безпеки. 
4 конкурс. Конкурс капітанів. (Макс. 4 бали) 

 

Питання для капітанів. 

Капітани команд По-черзі витягую листочки з питаннями. 
1. Якщо кімната почала наповнюватися густим їдким димом, що ти будеш робити? 

а) відкрию вікно, чи не закривши двері 
б) буду просуватися до виходу 
в) закрию ніс і рот мокрим носовою хусткою або рушником і буду просуватися до виходу, притискаючись до підлоги 

(Правильна відповідь - в) 

2. Якщо на тобі загорівся одяг, то ти ... 

а) побіжу, намагаючись зірвати одяг 
б) зупинюся, упаду, покатаюся, збиваючи полум'я 
в) загорніть у ковдру 

(Правильні відповіді - б, в) 

3.  Тебе відрізало вогнем у квартирі на 5 поверсі (телефону немає). Що ти будеш робити в такій ситуації? 


а) мокрими рушниками, простирадлами заткну щілини в дверному отворі, скоротивши приплив диму, через вікно буду кликати на допомогу 
б) зроблю мотузку з скручених простирадлом і буду спускатися вниз 
в) буду кликати на допомогу 

(Правильна відповідь - а) 

4. Якщо під час цікавої телепередачі ти побачив, що з телевізора пішов дим, як ти повинен вчинити? 


а) продовжу дивитися телевізор 
б) покличу на допомогу дорослих 
в) відключу телевізор, подзвоню в пожежну охорону, приступлю до гасіння 

(Правильна відповідь - б, в) 

5. Якими будуть твої дії, якщо при приготуванні їжі загориться жир на сковороді? 


а) накрию сковороду мокрим рушником 
б) буду гасити водою 
в) спробую винести сковороду на вулицю 

(Правильна відповідь - а) 

6. У якому випадку засипають вогонь піском? 


а) якщо пожежа сталася на відкритій місцевості 
б) у будь-якому, якщо є пісок 
в) в побутових спалахи 

(Правильна відповідь - б) 

7. Для чого до бочки бензовозу ззаду прикріплена тягнеться по землі залізний ланцюг? 


а) щоб звернути увагу на те, що вантаж горюча 
б) для заземлення 
в) щоб привертати увагу йде за ним транспорту 

(Правильна відповідь - б) 
5 конкурс. Конкурс малюнків з пожежної безпеки серед уболівальників і приносить командам додаткові бали. Конкурс проводиться протягом всієї гри і оголошується після «Візитною картки». (Макс. 3 бали) 

 



 

 

 

 

 

Категорія: Організаторська діяльність | Додав: Alla_Anatolivna
Переглядів: 5 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Хмаринка світлин
Категорії розділу
Ми на карті Google
Наше опитування
Коли Ви народились?
Всього відповідей: 127
Прогноз погоди
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Моя IP
Для перегляду сайту рекомендується використовувати браузери Mozilla Firefox, Opera або Google Chrome

54.197.142.219